Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ) συστάθηκε το 1997 έπειτα από τη συγχώνευση των έξι Κοινωφελών Επιχειρήσεων του Δήμου Χανίων. Στεγάζεται στο Μεγάλο Αρσενάλι στο κέντρο του λιμανιού των Χανίων αλλά δραστηριοποιείται σε όλο το νομό.

 

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ δραστηριοποιείται και αναπτύσσει δράσεις στους τομείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και της Αρχιτεκτονικής. Διαχειρίζεται τους χώρους πολιτισμού: Μεγάλο Αρσενάλι, Πύλη Sabbionara, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», Βίλα Κούνδουρου, Θέατρο Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος», Θέατρο Λενταριανών, Ρώσικος Στρατώνας, Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (εντός του Δημοτικού Κήπου), προμαχώνας San Salvatore.

 

Κύριος σκοπός του είναι η προώθηση πολιτιστικών δράσεων όπως θέατρο, μουσική, χορός, κινηματογράφος, όπερα, ζωγραφική, γλυπτική κ.α. Στόχος της είναι η προβολή παλιών και νέων καλλιτεχνικών εγχειρημάτων και η αξιοποίηση του πολιτιστικού και πολιτισμικού πλούτου τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Προσδοκία είναι να αποτελέσει εφαλτήριο για νέες δημιουργίες και πόλος έλξης καλλιτεχνών και κοινού.

 

Διοικείται από Συμβούλιο που αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και 9 μέλη. Οι χώροι της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ φιλοξενούν ημερίδες και διεθνή συνέδρια. Διατίθενται αίθουσες χωρητικότητας από 20 έως 400 ατόμων με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό

 

ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

Ακτή Ενώσεως και Πλατεία Κατεχάκη

info@chania-culture.gr

Τηλ. 2821034200