Ζάππειον Μέγαρο

ΑΘΗΝΑ

INFO

Το Ζάππειο Μέγαρο είναι ένα κτίριο συνδεδεμένο με κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της χώρας. Η ίδια η απόφαση της κατασκευής του σχετίζεται με μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για τον παγκόσμιο αθλητισμό, την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Το
κόστος της ανέγερσης ανέλαβε ο ευεργέτης Ευάγγελος Ζάππας σε σχεδία του αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν. Ο Ευάγγελος Ζάππας δεν πρόλαβε να δει την ολοκλήρωση του έργου. Την ευθύνη της υλοποίησης είχε αναλάβει ο ξάδελφος του Κωνσταντίνος Ζάππας.

Το Ζάππειο Μέγαρο εγκαινιάστηκε με λαμπρότητα στις 20η Οκτωβρίου του 1888 φιλοξενώντας την εμπορική έκθεση Ολύμπια. «Σήμερον ανοίγει τας πύλας του το μεγαλοπρεπές Ζάππειον και εγκαινιάζεται η εν αυτώ έκθεσις και η ύστατη θέλησις του μεγάλου του έθνους ευεργέτου Ευαγγέλη Ζάππα πληρούται, της κεφαλής αυτού ησύχως αναπαυθησομένης υπό τους θόλους του μεγάρου, όπερ αυτός τοις Έλλησι ωκοδομήσατο». (εφημ. Ακρόπολις, α.φ. 2313, 20 Οκτ. 1888)

Ως χώρος εμπορικών, βιομηχανικών και καλλιτεχνικών εκθέσεων, μαζί με τον κήπο του θα γινόταν σημείο αναφοράς για την Αθήνα και τη χώρα με οικονομικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό ρόλο.

Σήμερα το Ζάππειο διατηρεί την αίγλη και την μεγαλοπρέπεια του παρελθόντος αλλά ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και ανάγκες ενός σύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού χώρου.

Διαθέτει 4.546 τ.μ αιθουσών κατάλληλων για εκθέσεις και συνέδρια καθώς και ένα κεντρικό κυκλικό αίθριο το Περιστύλιο. Το Ζάππειο Μέγαρο, είναι πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένο, ώστε να ικανοποίει τις πιο απαιτητικές ανάγκες για την άρτια διοργάνωση συνεδρίων.

 

Το Ζάππειο Μέγαρο έχει τη δυνατότητα διοργάνωσης και φιλοξενίας συνεδρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων στα 4.546 τ.μ. αιθουσών που διαθέτει. Οι συνεδριακές αίθουσες διαθέτουν σύγχρονα συστήματα μετάφρασης σε 9 ξένες γλώσσες ενώ για όλες τις αίθουσες υπάρχουν πολυτελείς χώροι υποδοχής, με όλες τις απαραίτητες υποδομές, τηλεφωνία, ασύρματη σύνδεση internet, συστήματα ασφαλείας και ελέγχου.

Οι συνεδριακές αίθουσες διαθέτουν σύγχρονα συστήματα μετάφρασης σε 9 ξένες γλώσσες
ενώ για όλες τις αίθουσες υπάρχουν πολυτελείς χώροι υποδοχής, με όλες τις απαραίτητες
υποδομές, τηλεφωνία, ασύρματη σύνδεση internet, συστήματα ασφαλείας και ελέγχου.

 

 

Διεύθυνση: 105 57 Αθήνα
Τηλ: 210 3223 509
Φαξ: 210 3220 048
Email: info@zappeion.gr

2 σχόλια.

  1. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I come across
    a blog that’s equally educative and amusing, and without
    a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something that not enough men and women are speaking intelligently
    about. I’m very happy I stumbled across this in my
    hunt for something relating to this.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *