Διαγωνισμός CHEM-E-CAR|13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημικής Μηχανικής (13ο ΠΕΣΧΜ)

ΠΑΤΡΑ

INFO

Πρωτιά για την ομάδα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Chem-E-Car


Τον Ιούνιο 2022, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο φοιτητικός διαγωνισμός CHEM-E-CAR στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής (13ο ΠΕΣΧΜ). Ο διαγωνισμός ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Χημικής Μηχανικής – American Institute of Chemical Engineers (AIChE) απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές Σχολών Χημικής Μηχανικής και συγκεντρώνει συμμετοχές απ’ όλον τον κόσμο όπου οι ομάδες πρέπει να σχεδιάσουν ένα μικρό ομοίωμα αυτοκινήτου το οποίο να κινείται με χημική ενέργεια με καινοτόμα τεχνολογία, άλλη από τις καθιερωμένες όπως της εσωτερικής καύσης ή των εμπορικά διαθέσιμων μπαταριών, αλλά και να διαθέτει μηχανισμό πέδησης ο οποίος να ενεργοποιείται από μια χημική διεργασία.

Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα από το Τμήμα  Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελούμενη από τις φοιτήτριες: Αγγελική Σούλου, αρχηγός της ομάδας, Σοφία Σαβελώνα, Εριφύλη Μωραΐτη, Βαλεντίνη Βασιλείου, Ειρήνη Μίκου. Η ομάδα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών εργάστηκε υπό την καθοδήγηση των μελών ΔΕΠ κκ. Δημήτρη Κουζούδη, Γεώργιο Πασπαράκη, και Αλέξανδρο Κατσαούνη.

Λόγω της εξαιρετικής επίδοσης αλλά και της επαγγελματικότητάς της, η ομάδα θα μεταβεί στο διεθνές ετήσιο συνέδριο του AIChE που θα λάβει χώρα μεταξύ 13 – 18  Νοεμβρίου στο Φοίνιξ της Αριζόνα των Η.Π.Α., όπου το αυτοκίνητό της θα διαγωνιστεί ενάντια σε φοιτητικές ομάδες Χημικών Μηχανικών από όλο τον κόσμο. Αναλυτικά: https://www.chemeng.upatras.gr/el/announces/2080

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Διαγωνισμός CHEM-E-CAR | 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημικής Μηχανικής (13ο ΠΕΣΧΜ)
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ:
Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Ιούνιος 2 2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Ιούνιος 4 2022