Στη Νεάπολη, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη κέντρο της Μυτιλήνης βρίσκεται το Elies Residences.

Τα χρώματα, οι μυρωδιές, οι γεύσεις συνθέτουν ένα ονειρικό νοσταλγικό περιβάλλον. Οι Villas του συγκροτήματος, σχεδιασμένες με παραδοσιακές αρχιτεκτονικές γραμμές δένουν αρμονικά με το χώρο του κήπου με τα φυτά που προέρχονται από την τοπική χλωρίδα, τα αρωματικά βότανα, και τον ελαιώνα. Στις πέντε αυτόνομες Villas συνδυάζεται ιδανικά η παραδοσιακή αρχιτεκτονική στηριγμένη στη χρήση της πέτρας και του ξύλου με την άνεση και τη διακριτική πολυτέλεια.

Στις βίλες, που έχουν πάρει το όνομά τους από πέντε πανέμορφα χωριά της Λέσβου,

  • Villa Eresos
  • Villa Sigri
  • Villa Sykamia
  • Villa Petra
  • Villa Molyvos

τηρούνται οι υψηλότερες προδιαγραφές φιλοξενίας και αισθητικής, με όλες τις απαραίτητες παροχές  για ολιγοήμερη ή μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή οικογενειών, μεμονωμένων επισκεπτών, ζευγαριών και εργαζομένων.

Σε κοντινή απόσταση από το Elies Residences βρίσκονται όλα τα κεντρικά σημεία της Μυτιλήνης:

Λιμάνι της Μυτιλήνης (6,6,χλμ)

Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» (1,8 χλμ).

Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης (5 χλμ)

Εγκαταστάσεις Πανεπιστημίου Αιγαίου (3 χλμ)

 

Ιδανικός χώρος διαμονής για οικογένειες

Η κοντινή απόσταση από την πόλη της Μυτιλήνης και από τη θάλασσα, κάνει το Elies Residences ιδανικό τόπο διαμονής για οικογένειες και ζευγάρια. Η αυτονομία και οι ανέσεις που παρέχουν οι Villas εξασφαλίζουν την άνετη διαμονή. Στα πλεονεκτήματα των καταλυμάτων συμπεριλαμβάνεται ασφαλώς το καθιστικό και η καλαίσθητη βεράντα που διαθέτουν. Επιπλέον η πισίνα που λειτουργεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή.

Οι Villas είναι σε θέση να φιλοξενήσουν από τέσσερα έως έξι άτομα η κάθε μια αποτελώντας έτσι μια εξαιρετική λύση για παρέες ή οικογένειες

Στοιχεία επικοινωνίας 

Δ/νση: Νεάπολη, Μυτιλήνη, Λέσβος 81100
Τηλ. +30 698 058 0303 / +30 2251 063213
Email: info@eliesresidences.com
Website: https://eliesresidences.com/

 

Αξιοθέατα

Κάστρο Μυτιλήνης
http://odysseus.culture.gr

Στο ψηλότερο σημείο της Μυτιλήνης δεσπόζει το βυζαντινό κάστρο της πόλης. Ακολοθιώντας τη πολυκύμαντη ιστορία του νησιού, το κάστρο έχει υποστεί μετατροπές, επιδιορθώσεις, προσθήκες και επεκτάσεις ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει σε κάθε περίοδο τον οχυρωματικό του ρόλο. Έως και τα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το κάστρο κατοικούταν. Έδω και δεκαετίες  λειτουργεί ως μνημείο υπό την μέριμνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου.

 

Νέο Κτίριο Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης
Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης αποτελείται από την ενότητα με τη μόνιμη συλλογή και την ενότητα περιοδικών εκθέσεων. Στο Μουσείο παρουσιάζονται με πρωτοποριακό τρόπο ψηφιδωτά δάπεδα και τοιχογραφίες ελληνιστικών και ρωμαϊκών κτιρίων,  γλυπτά και πήλινα αντικείμενα. Φιλοξενώντας εκπαιδευτικά προγράμματα, περιοδικές εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις έχει γίνει κέντρο του πολιτισμού της πόλης.

Διεύθυνση: 8ης Νοεμβρίου

www.efales.gr

efales@culture.gr

 

Μουσείο Θεόφιλου
Το Μουσείο Θεόφιλου ανεγέρθηκε το έτος 1964 σε ένα προάστιο της Μυτιλήνης, τη Βαρεία, εκεί όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο λαϊκός ζωγράφος. Φιλοξενεί  86 πίνακες του Θεόφιλου, που προέρχονται από την προσωπική συλλογή  του Μυτιληνιού, φημισμένου καλλιτεχνικού εκδότη στο Παρίσι, Στρατή Ελευθεριάδη (TERIADE)

Βαρεία 81100

www.mytilene.gr

 

Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Tériade
Ο Στρατής Ελευθεριάδης γεννήθηκε στη Λέσβο. Το 1915 μετακόμισε στο Παρίσι όπου στράφηκε στην τεχνοκριτική και στις εκδόσεις τέχνης υποστηρίζοντας πολλούς νέους ζωγράφους  και δίνοντας ώθηση στο έργο τους. Οι εκδόσεις του Teriade, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, είναι σταθμός στην ιστορία της τέχνης του 20ου αιώνα. Το 1979 δώρισε μεγάλο μέρος της συλλογής του που αποτελείται από εκδόσεις και έργα ελλήνων και γάλλων ζωγράφων για την ίδρυση του ομώνυμου μουσείου στη γενέτειρα του.

Βαρεία 81100

info@museumteriade.gr

 

Ελαιοτριβεία
Το βασικό γεωργικό προϊόν της Λέσβου, ήδη από την αρχαιότητα, ένιαι η ελιά Τα χειροκίνητα και ζωοκίνητα ελαιοτριβεία της προβιομηχανικής περιόδου αντικαταστάθηκαν από τη χρήση ατμομηχανών για την παραγωγή ελαιόλαδου στα τέλη του 19ου αιώνα και τα ελαιοτριβεία εξελίχθηκαν σε βιομηχανικά κτίρια.

Την εξέλιξη της βιομηχανίας της ελαιουργίας στο νησί μπορούν να γνωρίσουν επισκέπτες στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου (ΠΙΟΠ) που στεγάζεται στο παλαιό κοινοτικό ελαιοτριβείο της Αγίας Παρασκευής. Στο Μουσείο πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικά προγράμματα όλο το χρόνο γνωρίζοντας στα παιδιά τη λειτουργία ενός εργοστασίου ελαιουργίας των μέσων του 20υ αιώνα.

Στον οικισμό Παπάδο βρίσκεται το Ελαιοτριβείο – Μουσείο Βρανά (Εταιρεία Αρχιπέλαγος).  Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα ελαιοτριβεία της Λέσβου, το οποίο ανήκε στην οικογένεια του νομπελίστα ποιητή  Οδυσσέα Ελύτη.   Το ελαιουργείο έχει αποκατασταθεί, με το μηχανολογικό εξοπλισμό του πλήρως λειτουργικό. Με την αρχιτεκτονική αποκατάσταση του, το Μουσείο έχει μετατραπεί σε έναν όμορφο χώρο γνωριμίας με την τοπική ιστορία. Φιλοξενώντας εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις, το Μουσείο εξελίχτηκε σε ζωντανό κύτταρο πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας.

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου προφυλάσσει και αναδεικνύει ένα μοναδικό «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης».  Η έκθεση περιλαμβάνει απολιθωμένους κορμούς, κλαδιά, καρπούς και φύλλα ποικιλίας από κωνοφόρα και αγγειόσπερμα δένδρα και απολιθωμένα οστά ζώων που ζούσαν πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια. Το Μουσείο που είναι ενταγμένο στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO προσφέρει μεγάλη ποικιλία εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων.

 

Φεστιβάλ «Λεσβιακό Καλοκαίρι»
Τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιείται στη Λέσβο το «Φεστιβάλ Λεσβιακό Καλοκαίρι» στη Μυτιλήνη. Συναυλίες, θέατρο, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.