Στη Νεάπολη, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη κέντρο της Μυτιλήνης βρίσκεται το Elies Residences.

Τα χρώματα, οι μυρωδιές, οι γεύσεις συνθέτουν ένα ονειρικό νοσταλγικό περιβάλλον. Οι villas του συγκροτήματος, σχεδιασμένες με παραδοσιακές αρχιτεκτονικές γραμμές δένουν αρμονικά με το χώρο του κήπου με τα φυτά που προέρχονται από την τοπική χλωρίδα, τα αρωματικά βότανα, και τον ελαιώνα. Στις πέντε αυτόνομες villas συνδυάζεται ιδανικά η παραδοσιακή αρχιτεκτονική στηριγμένη στη χρήση της πέτρας και του ξύλου με την άνεση και τη διακριτική πολυτέλεια.

Στις villas, που έχουν πάρει το όνομά τους από πέντε πανέμορφα χωριά της Λέσβου,

 • villa Eresos,
 • villa Sigri,
 • villa Sykamia,
 • villa Petra,
 • villa Molyvos

τηρούνται οι υψηλότερες προδιαγραφές φιλοξενίας και αισθητικής, με όλες τις απαραίτητες παροχές  για ολιγοήμερη ή μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή οικογενειών, μεμονωμένων επισκεπτών, ζευγαριών και εργαζομένων.

 

Σε κοντινή απόσταση από το Elies Residences βρίσκονται οι βασικές υποδομές ασφάλειας, εκπαίδευσης και μετακίνησης.

Λιμάνι της Μυτιλήνης (6,6,χλμ)

Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» (1,8 χλμ)

Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης (5 χλμ)

Εγκαταστάσεις Πανεπιστημίου Αιγαίου (3 χλμ)

 

Ιδανικός χώρος διαμονής για ψηφιακούς νομάδες

Όλο και περισσότερες εταιρείες σε όλο τον κόσμο στρέφονται όχι απλά στην υιοθέτηση αλλά στην ενίσχυση της εξ αποστάσεως εργασία. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την επικοινωνία και την πληροφόρηση από κάθε σημείο του πλανήτη και είναι όλο και περισσότεροι οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να εργαστούν μακριά από τα γραφεία της εταιρείας.

Το κλίμα, το περιβάλλον, η ασφάλεια, η κοινωνική ζωή είναι οι παράγοντες που προσελκύουν ψηφιακούς νομάδες στη χώρα μας, καθιστώντας μια από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως.

Η Λέσβος είναι ένα νησί που καλύπτει τις παραπάνω απαιτήσεις ενώ το Elies Residences πληροί όλες τις απαιτήσεις ώστε να γίνει το «γραφείο» ανθρώπων που επιθυμούν να διαμείνουν στη Μυτιλήνη.

Η Λέσβος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί τα ης Ελλάδας με πληθυσμό περισσότερους από 80000 κατοίκους. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Μυτιλήνη με 27000 κατοίκους. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη με έντονη κοινωνική ζωή και όλες τις απαραίτητες υποδομές.

Το κλίμα της Λέβου είναι μεσογειακό. Ο καιρός έιναι ευχάριστος σε όλη τη διάρκεια του έτους με τη μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι να μην ξεπερνά του 30 βαθμούς ενώ η κατώτερη μέση θερμοκρασία κατά τους χειμερινούς μήνες είναι λίγο πιο χαμηλά από τους 10 βαθμούς. Πιο βροχερός μήνας του έτους είναι ο Ιανουάριος με Μ.Ο. 13 ημέρες βροχόπτωσης

Οι villas του Elies Residences είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο εξασφαλίζοντας wifi με υψηλές ταχύτητες. Στα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται η διαμονή σε επιπλωμένες άνετες villas οι οποίες είναι αυτόνομες διαθέτοντας πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τηλεόραση με ψηφιακά κανάλια και θέρμανση με ενεργειακό τζάκι και κλιματιστικό.

Οι villas είναι αρκετά ευρύχωρες ώστε να φιλοξενήσουν άνετα ένα ζευγάρι ή και μια οικογένεια αλλά και φίλους που επιθυμούν να τους επισκεφτούν.

Οι Elies Residences βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Μυτιλήνη προσφέροντας την γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις ευκολίες της πόλης παράλληλα με την ησυχία της απόμερης τοποθεσίας.

Οι Elies Residences παρέχουν:

 • Πρόσβαση σε γρήγορες υπηρεσίες wifi
 • Διαμονή σε καλαίσθητες, Villas σε όλη τη διάρκεια του έτους
 • Επιπλωμένους χώρους με υψηλής ποιότητας εξοπλισμό
 • Άνετη διαμονή και δυνατότητα φιλοξενίας
 • Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα
 • Κλιματισμό και τζάκι
 • Τηλεόραση με καλωδιακά κανάλια

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συνολικά έξι τμήματα των σχολών Περιβάλλοντος και Κοινωνικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου Αιγαίου λειτουργούν στην Μυτιλήνη. Η έδρα και οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο  Λόφο του Πανεπιστημίου.

Τμήμα Περιβάλλοντος / Σχολή Περιβάλλοντος

Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών / Σχολή Περιβάλλοντος

Τμήμα Κοινωνιολογίας / Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας / Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας / Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

Τμήμα  Γεωγραφίας / Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

Περισσότεροι από 6500 φοιτητές όλων των βαθμίδων ζουν στη Μυτιλήνη.

 

Βιβλιοθήκες

Το Παράρτημα Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στεγάζεται σε κτίριο τριών (3) ορόφων στην οδό Ίμβρου.  Η συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από 36.850 τίτλους βιβλίων και 73 συνδρομές έντυπων επιστημονικών περιοδικών, συναφών με τα γνωστικά αντικείμενα των Σχολών και των Τμημάτων του Πανεπιστημίου που εδρεύουν στην Μυτιλήνη. Η Βιβλιοθήκη, εκτός από τους φοιτητές και διδάσκοντες, είναι ανοιχτή και στους πολίτες.

 

ΓΑΚ Νομού Λέσβου

Τα ΓΑΚ του Νομού Λέσβου στεγάζονται στι νεοκλασικό κτίριο της 8ης Νοεμβρίου. Η πρόσβαση στα αρχεία είναι ελεύθερη στο χώρο του Αναγνωστηρίου. Τα ΓΑΚ έχουν ως κύρια αποστολή τους τη συγκέντρωση και διαφύλαξη των αρχειακών τεκμηρίων του Νόμου. Με τις παράλληλες δράσεις τους, διοργάνωση εκθέσεων, ημερίδων και συνεδρίων, τα ΓΑΚ συμμετέχουν στην κοινωνική και εκπαιδευτική, ζωή του νησιού.

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης διαθέτει πλούσια συλλογή με περισσότερα από 110000 τεκμήρια που σχετίζονται κυρίως με τον νομό Λέσβου, αλλά και τα απέναντι μικρασιατικά παράλια έως το 1922.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης “Eυγενία Κλειδαρά” στεγάζεται σε ένα τριώροφο νεοκλασικό κτήριο δωρεά της Ηγουμένης “Eυγενίας Κλειδαρά” στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης. Η συλλογή της ανέρχεται σε 20.000 τίτλους βιβλίων διάφορων θεματικών κατηγοριών, περιοδικών, και παιδικών εκδόσεων.

 

Ένα από τα σημαντικότερα και εσωτερικότερα σωματεία της χώρας είναι το Αναγνωστήριο Αγιάσου « Η Ανάπτυξη». Με ποικίλη δραστηριότητα που καλύπτει όλους τους τομείς της μουσικής, του θεάτρου, της λογοτεχνίας, της λαογραφίας, του χορού,  αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό της Λέσβου ήδη από την ίδρυση του το 1894. Το Αναγνωστήριο διατηρεί Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια συλλογή, συμμετέχει στη διοργάνωση του αγιασώτικου καρναβαλιού, φροντίζει τον πευκόφυτο λόφο Κστέλι, διατηρεί πλούσια βιβλιοθήκη, διοργανώνει μαθήματα μουσικής και χορού για παιδιά και ενήλικες.

 

Αθλητικές δραστηριότητες

Πολύ κοντά στο Elies Residences βρίσκεται το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νεάπολης που διαθέτει αίθουσα γυμναστικής, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ με ξύλινο παρκέ. Στη Μυτιλήνη λειτουργούν ιδιωτικά γυμναστήρια ενώ σε όλο το νησί υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Στη Λέσβο λειτουργούν επίσης εγκαταστάσεις κωπηλασίας στη Μυτιλήνη και στα Θερμά Κόλπου Γέρας.

Ιδιαίτερα οργανωμένο είναι το «Δίκτυο Πεζοπορικών Διαδρομών στη Λέσβο». Συνολικής πορείας 222 χιλιομέτρων πεζοπορικές διαδρομές, χαρτογραφημένες και μελετημένες ώστε οι πεζοπόροι να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτισμό του τόπου με ασφάλεια. Τα τοπία, το ανάγλυφο και η μορφολογία του νησιού είναι ιδανικό περιβάλλον για την ορεινή ποδηλασία. Στη Λέσβο πραγματοποιούνται κάθε χρόνο πολλές ποδηλατικές εκδηλώσεις και δράσεις τόσο για την ποδηλασία βουνού όσο και ποδηλασία δρόμου.

Στοιχεία επικοινωνίας 

Δ/νση: Νεάπολη, Μυτιλήνη, Λέσβος 81100
Τηλ. +30 698 058 0303 / +30 2251 063213
Email: info@eliesresidences.com
Website: https://eliesresidences.com/