Ξενοδοχειακή Art & Design Gallery | 100% HOTEL SHOW

Μια εντυπωσιακή Ξενοδοχειακή Art & Design Gallery παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο 100% Hotel Show 2022

 

Το 100% HotelShow, κάθε χρόνο επιλέγει τρόπους για να αναδεικνύει τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει το Design στη δημιουργία επιτυχημένων ξενοδοχειακών concept. Φέτος, συνεργάζεται με την πλατφόρμα designsociety.gr και επεκτείνει ακόμη περισσότερο την παρέμβασή του στον συγκεκριμένο τομέα, εντάσσοντας και την Τέχνη στο περιεχόμενό του, με τη δημιουργία μιας ιδιαίτερα επιμελημένης Ξενοδοχειακής “Art&DesignGallery” που θα λειτουργήσει εντός της Έκθεσης. 

Η διασύνδεση των Καταλυμάτων μέσης και άνω κατηγορίας (Boutique Hotels, Villas κοκ) με το Design και την Τέχνη, δεν αποτελεί επιλογή που σχετίζεται μόνο με την εικόνα και την αισθητική. Καθώς η τάση για συνθήκες Πολυτελούς Φιλοξενίας κερδίζει συνεχώς έδαφος, είναι δεδομένο πως αποτελεί και επιχειρηματική επιλογή, που στοχεύει σε δυνατό branding και κατά συνέπεια μεγαλύτερες και ποιοτικότερες πωλήσεις.

Το 100% HotelShow 2022, θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά μια “Art & Design Gallery”, με προτάσεις Τέχνης & Design για Ξενοδοχεία, για ενίσχυση της εμπειρίας, αλλά και της συνολικής εικόνας, πολυτελών καταλυμάτων και βιλών. Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από τα εκθέματα της “Art & Design Gallery”, να “φανταστούν” τη Μονάδα τους να ανεβαίνει πολλά επίπεδα, και στην αισθητική αλλά και στις βαθμολογίες που θα λάβουν από τους φιλοξενούμενούς τους.

Τι περιλαμβάνει η “Art & Design Gallery” του 100% Hotel Show 2022

“Club Vacay”: Θεματική Έκθεση Curated by Greece is for Lovers

Στο πλαίσιο της “Art & Design Gallery”, το 100% Hotel Show ανέθεσε στη σχεδιαστική ομάδα Greece is for Lovers, να επιμεληθεί και να παρουσιάσει μια θεματική έκθεση design, με αντικείμενα από Έλληνες Σχεδιαστές, ή Σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Έτσι, δημιουργήθηκε το concept “Club Vacay”: Design for Holiday, το οποίο, περιγράφεται από τους Greece is for Lovers, ως εξής:

Ετυμολογικά, το ξενοδοχείο περιγράφεται ως ένα οίκημα με επιπλωμένα δωμάτια, το οποίο λειτουργεί ως επιχείρηση και προσφέρει διαμονή εν είδει υπηρεσίας. Ένα κατάλυμα για μερικές ώρες, μία διανυκτέρευση ή και περισσότερο χρόνο, σε πόλεις ή στην ύπαιθρο, σε χωριά ή νησιά, κοντά σε αεροδρόμια ή σιδηροδρομικούς σταθμούς, το ξενοδοχείο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις διακοπές και την παροδικότητα.

Το “Club Vacay” αποτελεί μια φανταστική συνθήκη διακοπών, όπου ο σχεδιασμός συναντά τις εφαρμοσμένες τέχνες και συνδιαλέγεται με τους επισκέπτες στο αισθητικό περιβάλλον ενός ξενοδοχείου. Είναι μια συλλογή αντικειμένων που συνθέτει την κατάλληλη ατμόσφαιρα έτσι ώστε να κάνει την σύντομη διαμονή ενός επισκέπτη ευχάριστη και αξιομνημόνευτη. Αντικείμενα απρόσμενα που εξυπηρετούν όμως τις ανάγκες ενός καταλύματος, αλλά και αφηγήσεις που ενισχύουν την εμπειρία του χώρου και χτίζουν αναμνήσεις.

Τα αντικείμενα επιλέχθηκαν με γνώμονα την ικανότητα τους να στέκονται ανεξαρτήτα από την ευρύτερη διακόσμηση ενός χώρου. Το “Club Vacay” συνεπώς ερευνά το πώς μπορεί το design να εισέλθει στο περιβάλλον ενός ξενοδοχείου, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της διακόσμησης και να αποκτήσει έναν αυτοδύναμο ρόλο στον σύντομο χρόνο που διαθέτει.

Τον Σχεδιασμό για την Παρουσίαση της Θεματικής Έκθεσης “Club Vacay”, επιμελήθηκε η Ιωάννα Φουντή – Metamo Interior Studio.

Προτάσεις Τέχνης και Design επιλεγμένες από το 100% Hotel Show και το designsociety.gr

Εκτός από τη θεματική Έκθεση “Club Vacay”, η δημιουργική ομάδα που συνέστησαν το 100% Hotel Show και το designsociety.gr, επιλέγει Προτάσεις Τέχνης, αλλά και Έπιπλα και Αντικείμενα Design, που μπορούν να ενταχθούν στο περιβάλλον ενός καταλύματος, προσφέροντάς του μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Η Τέχνη, το Design και ο Πολιτισμός, είναι βέβαιο ότι μπορούν να αποτελέσουν μέρος της μοναδικής εμπειρίας, που βιώνουν οι επισκέπτες κατά τη διαμονή τους σε ένα ιδιαίτερο Κατάλυμα, είτε αυτό είναι ένα κλασικό Ξενοδοχείο, είτε Boutique Hotel ή Villa. Παράλληλα, συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία αυτού που λέμε “Storytelling”, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ξεδιπλώσει μια ιστορία που αντανακλά την ταυτότητα του ξενοδοχειακού brand. Οι Galleries, οι Designers και οι Καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν σ’ αυτό το τμήμα τής “Art & Design Gallery” του 100% Hotel Show 2022, υπόσχονται στους επισκέπτες της Έκθεσης, ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Δημιουργικότητας και της Έμπνευσης!

Διεθνή αλλά και εγχώρια Design Brands

Σε έναν διακριτό χώρο τής “Art & Design Gallery”, βρίσκουν τη θέση τους Έπιπλα, Φωτιστικά και εν γένει Αντικείμενα Design, από εταιρείες της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Οι Ξενοδόχοι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Design Brands που συμμετέχουν, να “μυηθούν” στη
σχεδιαστική φιλοσοφία και το concept τους, αλλά και να δουν πώς μπορούν να δώσουν ιδιαίτερες design “πινελιές” στο κατάλυμά τους.
Η “Art & Design Gallery”, εγκαινιάζει μια συστηματική προσπάθεια του 100% Hotel Show, για να συμβάλλει δημιουργικά στην περαιτέρω ουσιαστική ανάπτυξη του “Luxury Hospitality”, καθώς θεωρούμε ότι είναι ένα είδος Φιλοξενίας που ταιριάζει απόλυτα στο εγγενές περιβάλλον της χώρας μας. Στόχος είναι η συστηματική “συνάντηση” Ξενοδόχων, Villa Owners και Επαγγελματιών Τουρισμού, με ένα συνολικό φάσμα ιδεών και προτάσεων για τη δημιουργία μοναδικών Χώρων Φιλοξενίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *