9 ένατο Travel Trade Athens

AΘΗΝΑ

Η ελληνική πρωτεύουσα και φέτος στο επίκεντρο της διεθνούς τουριστικής αγοράς

Η έναρξη του 9ου Travel Trade Athens από τον Δήμο Αθηναίων και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουρισμού ήρθε να επισφραγίσει την εξαιρετικά επιτυχημένη και δημιουργική πορεία της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου (ΕΑΤΑ) με στόχο την ανάκαμψη της πόλης της Αθήνας ως τουριστικό και συνεδριακό προορισμό .

Οι εισηγητές,  Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννης Παράσχης, ο Πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΤΟΑ, Tim Fairhurst.  ανέδειξαν σε αριθμούς την επιτυχία της προσπάθειας καθώς και τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά .

Οι προγραμματισμένες (B2B) συναντήσεις ανάμεσα στους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του Τουρισμού αναμένεται να ξεπεράσουν αυτές τις δύο ημέρες τις 1.600. Σε αυτές, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 60 εκπρόσωποι ξένων εταιρειών από τον κλάδο του τουρισμού και των εκδηλώσεων,  ενώ αντίστοιχα τον ελληνικό κλάδο θα εκπροσωπήσουν 100 επιχειρήσεις. Μέσω του 9ου Travel Trade Athens, η Αθήνα απευθύνεται σε αγορές – στόχους, κυρίως από χώρες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα:

Ετέθησαν ερωτήματα σχετικά με την ποιοτική αναβάθμιση της προσφερόμενης υπηρεσίας του τουρισμού στην πόλη. Κοινή συνισταμένη όλων των εισηγήσεων ήταν η «καθαρή ενέργεια και η  βιώσιμη  πόλη» ως προϋπόθεση για μια λειτουργική ανάπτυξη και μια υγιή και εύρωστη κοινωνία και οικονομία .

Επιπλέον ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε την δυνατότητα  επέκτασης της λειτουργίας του air bnb σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο και στις 129 γειτονιές της πόλης και τόνισε την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης των υποδομών δημόσιου χαρακτήρα ,την αύξηση του πράσινου καθώς και των αναπλάσεων παραμελημένων κτιρίων και περιοχών μέσα στη πόλη. Άισιόδοξη ήταν η τοποθέτηση ότι:  «Βεβαίως, έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε χαρούμενοι για την εξέλιξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, καθώς τα τελευταία χρόνια “σπάμε” το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Σε αυτά τα ρεκόρ, προστίθεται κι ένα ακόμη: Η Αθήνα για πρώτη φορά καλωσορίζει τόσες πολλές επενδύσεις στην ιστορία της».

 

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ιωάννης Παράσχης, υπογράμμισε: «Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας από τις αρχές του έτους, αλλά και σύμφωνα με τις ενδείξεις για τη θερινή περίοδο, η πόλη μας ανακάμπτει φέτος δυναμικά ύστερα από την περιπέτεια της πανδημίας…»

Ο Πρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, μεταξύ άλλων επισήμανε την καθαρή ενέργεια που χρησιμοποιεί πια  το αεροδρόμιο κατά 66%  μέσω υποδομών οι οποίες θα επιτρέψουν τα επόμενα χρόνια την 100% κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου μέσα από καθαρές μορφές ενέργειας.  Επιπλέον τόνισε: «Η ανάκαμψη του τουρισμού μετά την πανδημία φαίνεται να σταθεροποιείται και να ωριμάζει ύστερα από ένα ικανοποιητικό περσινό καλοκαίρι και μια φετινή χρονιά που όλα δείχνουν ότι ξεκινάει νωρίτερα και με αυξημένη δυναμική…».

 

Ως κατακλείδα των παραπάνω θέσεων ήρθε η τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΤΟΑ), Tim Fairhurst ότι για έναν απαιτητικό τουρίστα, όπως αυτός από την Αμερική, η έλλειψη υποδομών πράσινης ενέργειας είναι αφορμή επιλογής διαφορετικού προορισμού. Επίσης υπογράμμισε ότι «Απαραίτητη συνθήκη για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας είναι η αρμονική συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα»

Κοινό συμπέρασμα των τοποθετήσεων είναι η ανάγκη η χώρα, και ως  Ευρωπαϊκός  προορισμός, ανεξάρτητα από το δικό της αυτόνομο περιβάλλον, να επενδύσει κυρίως  στο πολιτιστικό της προφίλ, κάτι που αποτελεί και τη  βασική πρόταση της έκδοσης www.cit,gr.

 

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
9 ένατο Travel Trade Athens
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ:
Αθήνα
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Απρίλιος 24 2023
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Απρίλιος 27 2023