Έβδομο (7) Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο στο ΑΠΘ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

INFO

Το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο, από 27/9 έως 1/10/2023. Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει προβληματισμούς και θεματικές που απασχολούν τις σύγχρονες θεατρικές σπουδές στην Ελλάδα και αφορούν στο θέατρο ως παραστατική τέχνη, εστιάζοντας σε νέες προσεγγίσεις στα πεδία της παραστασιολογίας, της υποκριτικής, της σκηνοθεσίας, της σκηνογραφίας, της δραματουργίας και του θεάτρου στην εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 106 εισηγήσεις, 123 ομιλητές, 11 εργαστήρια, έξι θεατρικές παραστάσεις και μία έκθεση σκηνογραφίας από φοιτήτριες/ές του Τμήματος. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Όλγα Ταξίδου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «από την ίδρυσή του το 1992, το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ αποτελεί έναν χώρο, όχι απλώς συνύπαρξης, αλλά διασταύρωσης και σύζευξης της θεατρικής θεωρίας και της σκηνικής πρακτικής. Την ίδια περίοδο, το πεδίο των θεατρικών σπουδών στην Ελλάδα διευρύνθηκε σημαντικά. Μια πληθώρα διεπιστημονικών εργαλείων οδήγησαν στην προσέγγιση του θεάτρου ως ενός ζωντανού και συνεχώς μεταβαλλόμενου καλλιτεχνικού γεγονότος».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη του ΚΘΒΕ και της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ και είναι ανοιχτό στο κοινό.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε πολλαπλούς χώρους βάσει του προγράμματοςhttps://www.thea.auth.gr/theatrologiko-synedrio/

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Έβδομο (7) Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ:
στο Αριστοτελειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Σεπτέμβριος 27 2023
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Οκτώβριος 1 2023