ΔΩΔΕΚΑΤΟ Διεθνές Συνέδριο CoMuseum: Πολιτισμός, Φροντίδα και Θεραπεία

AΘΗΝΑ

INFO

Την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το British Council διοργανώνουν το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum, με τίτλο Πολιτισμός, Φροντίδα και Θεραπεία. Το φετινό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου και ώρες 12.00-19.00 σε υβριδική μορφή, τόσο με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138, όσο και με δυνατότητα Live Streaming για όσες και όσους δεν μπορούν να βρίσκονται κοντά μας. Και για τις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Το 12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum θα επικεντρωθεί στη θεραπεία μέσω πολιτιστικών και δημιουργικών διεξόδων. Θα διερευνήσει πώς ο πολιτιστικός και δημιουργικός τομέας – μουσεία και πολιτιστικοί οργανισμοί – μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη των κοινωνιών, των ιδρυμάτων και των ανθρωπίνων σχέσεων.

Στη δωδέκατη κατά σειρά διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου, επαγγελματίες από τον διεθνή μουσειακό και τον ευρύτερο πολιτιστικό χώρο, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες πολιτισμού, επαγγελματίες υγείας και της εκπαίδευσης θα διερευνήσουν τα παραπάνω ζητήματα μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις 8 Δεκεμβρίου το CoMuseum διοργανώνει μία σειρά από εργαστήρια και masterclasses για επαγγελματίες μουσείων και του χώρου του πολιτισμού. Επιπλέον εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακά.

Στις 9 Δεκεμβρίου, το CoMuseum θα διοργανώσει μια διεπιστημονική εκδήλωση με τίτλο CoMuseumCoLab για επαγγελματίες των μουσείων και του χώρου του πολιτισμού και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή σε αυτήν την εκδήλωση γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης.

Οι γλώσσες εργασίας για το Συνέδριο είναι αγγλικά και ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία καθώς και διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Οι εγγραφές για το συνέδριο θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ για τα εργαστήρια και τα masterclasses έως την 1 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα του CoMuseum.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη για όλες τις εκδηλώσεις.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, τη Νορβηγική Πρεσβεία στην Ελλάδα, το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και με την υποστήριξη του Μεγάλου Χορηγού MICROSOFT Hellas, του Επίσημου Χορηγού Φιλοξενίας του Μουσείου Μπενάκη CocoMat Hotels και του Επίσημου Χορηγού Αερομεταφορών του Μουσείου Μπενάκη AEGEAN. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ελληνικού τμήματος το ICOM.

Η συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum 2022 είναι δωρεάν.

Στις 7 Δεκεμβρίου, μετά το πέρας του Συνεδρίου, και ώρες 19.00 – 21.00 θα ακολουθήσει εκδήλωση γνωριμίας στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
12ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum: Πολιτισμός, Φροντίδα και Θεραπεία
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ:
 Μουσείου Μπενάκη
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Δεκέμβριος 7 2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Δεκέμβριος 7 2022