«Εν αρχή ην ο έρως» – OAK

ΚΡΗΤΗ

INFO

Το εσπέρας του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με θέμα: «Εν αρχή ην ο έρως – από τη γένεση ενός αριστουργήματος στους σημερινούς εικαστικούς προσδιορισμούς του», που διοργάνωσε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης με αφορμή την ανακήρυξη του 2019 ως «Έτους Ερωτόκριτου», συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Εικαστικών Δημιουργών «Νεώριον Τέχνης» και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης & της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, η Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Εικαστικών Δημιουργών «Νεώριον Τέχνης» και Εικαστικός, κα Μαγδαληνή Βογιατζή, η οποία ευχαρίστησε την ΟΑΚ για τη συνεργασία, καθώς και η επιμελήτρια της Έκθεσης, Μουσειολόγος και Ιστορικός Τέχνης, κ. Μυρτώ Κοντομιτάκη, η οποία μίλησε για τη σπουδαιότητα του έργου αυτού του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Σκοπός της Έκθεσης –η οποία θα διαρκέσει έως 20 Οκτωβρίου 2019–  είναι να παρουσιαστεί μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, η διαχρονικότητα του και κυρίως οι πανανθρώπινες αξίες που ο συγγραφέας πρεσβεύει μέσα από το επικό αυτό έργο. Επίσης, με αφορμή την παρούσα Έκθεση θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις, ομιλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, καθώς και δυνατότητα Εκπαιδευτικών επισκέψεων έπειτα από συνεννόηση.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του κ. Χρυσόστομου Σταμούλη, Καθηγητή Α.Π.Θ. – Συνθέτη με θέμα: «Κραταιά ως θάνατος αγάπη. Το παράλογο του έρωτα στη χριστιανική παράδοση».

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
«Εν αρχή ην ο έρως»
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ:
OAK
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Οκτώβριος 12 2019
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Οκτώβριος 20 2019