Δήμος Θεσσαλονίκης: Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

INFO

Με φως, ελπίδα κι αισιοδοξία πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη, καθώς απόψε (07/12) ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των γιορτών στην πόλη. Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε εν τω μέσω ενός εντυπωσιακού σόου πυροτεχνημάτων, ενώ πλαισιώθηκε από συναυλία με τον δημοφιλή τραγουδιστή Πέτρο Ιακωβίδη.
«Φωτίζουμε την πόλη και στέλνουμε μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας κι αλληλεγγύης. Γεμίστε τις καρδιές σας με αυτές τις αξίες και μεταδώστε τες στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τη στιγμή που πάτησε το κουμπί, για να φωτιστούν το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Αριστοτέλους αλλά και συνολικά ο διάκοσμος που μεταφέρει τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη φέτος τα Χριστούγεννα.
Ο κ. Ζέρβας είχε δίπλα του εκπροσώπους φορέων της πόλης και εταιρειών που μοιράστηκαν αλλά και στήριξαν μέσα από δωρεές το όραμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε τα φετινά Χριστούγεννα η πόλη να είναι πιο φωτεινή και πιο γιορτινή παρά ποτέ. Την ίδια ώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση, φρόντισε ώστε φέτος η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης να είναι χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

Εντυπωσιακό σκηνικό
Το εορταστικό σκηνικό που στήθηκε στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους μάγεψε μικρούς και μεγάλους. Το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί τη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Είναι ύψους 18 μέτρων και φωτίζεται με περίπου 50.000 λαμπιόνια led.
Συνολικά ο άξονας της Αριστοτέλους μέχρι το ύψος της Φιλίππου φωτίζεται με 500.000 λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με ένα κινούμενο light show, ενώ τον γιορτινό διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.
Μάλιστα, στις στέγες των δύο κεντρικών οικίσκων που στήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους τοποθετήθηκαν ηλιακά πάνελ, που συμβάλλουν στην ενεργειακή τροφοδότηση της πλατείας και μειώνουν ακόμη περισσότερο την ενεργειακή κατανάλωση.
Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, εξάλλου, πλησίον του αγάλματος του Βενιζέλου, άρχισε τη λειτουργία της η χριστουγεννιάτικη αγορά που έχει στηθεί για την περίοδο των εορτών.

Πυροτεχνήματα και συναυλία
Τη στιγμή που ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, διάρκειας πέντε λεπτών, που φώτισε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.
Μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα δημιούργησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της. Η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου κορυφώθηκε με μια μοναδική συναυλία του Πέτρου Ιακωβίδη, που τραγούδησε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του νέου ραδιοφώνου της πόλης PALMOS 96,5.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής και επιχειρηματίας Τάσος Σωφρονίου.

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Δήμος Θεσσαλονίκης: Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους
ΧΩΡ0Σ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Δεκέμβριος 7 2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Δεκέμβριος 7 2022