Έκθεση «Embrace II. Thomas Tournavitis» στην The Virgin Mojito Gallery από 21 Ιανουαρίου

ΑΘΗΝΑ

INFO

Τα εγκαίνια του δεύτερου μέρους, της σειράς EMBRACE του Thomas Tournavitis, πραγματοποιούνται το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19:00, στη The Virgin Mojito gallery ( Στοά Πολυκλείτου, Αθήνα, 10551) τηλ.: +30 6972880527

Ο Θωμάς Τουρναβίτης γράφει:

“Συνθέτω την πάλη, σύνθεσης και αποσύνθεσης. Συνθέτω πορτρέτα που αρνούνται τη στατική. Η ζωγραφική μου αγκαλιάζει τον άνθρωπο στο κόσμο της κίνησης.” 

Η ενιαία φορά των αντιθέσεων στο χώρο και η ιδέα της συνεχούς αλλαγής της κίνησης, πηγάζουν από το νόμο του σύμπαντος. Στη σειρά EMBRACE, τα παραπάνω αγκαλιάζουν τη χρωματική παλέτα που είναι εκτεθειμένη στο Ελληνικό φως, γεννώντας εφορική αρμονία. Επιλεγμένες τροχιές και σημεία σχηματίζουν πρόσωπα μέσα στο πρόσωπο, τόπους μέσα στο τόπο, στιγμές μέσα στη στιγμή. Απεικονίζουν τη τραγικότητα των εσωτερικών συγκρούσεων του ατόμου και αποδίδουν την  ποικιλία  των διακυμάνσεων της συνείδησης του με μορφές που εντυπωσιάζουν. Η σκληρότητα της φιγούρας δεν έχει σχέση με την απωθητική εξέγερση, με συνέπεια η γραφή να μιλάει στα όρια μιας πραγματικότητας στο κόσμο της κίνησης.

 

 

Ο Θωμάς Τουρναβίτης  γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Φοίτησε στο εργαστήρι του γλύπτη Νίκου Στέφου (1997-1999). Αποφοίτησε το 2005 από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ντέρμπι (Ηνωμένων Βασίλειο) με BA (DP). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή Philharmonie στο Βερολίνο (Γερμανία 2006).  Εργάστηκε ως καθηγητής σημειολογίας στο Δ.ΙΕΚ Βόλου και ως δάσκαλος  Καλλιτεχνικών σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά (2008-2010). Από το 2008 ίδρυσε και διατηρεί το s.thomastournavitiorg το οποίο είναι ένα επιτυχημένο brand της διεθνούς αγοράς. Στο ιστορικό του έχει πλέον περί των 35 ατομικών εκθέσεων και έχει συμμετάσχει  σε περισσότερες από 133 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργα του ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Παρίσι, Μόναχο, Μονπελιέ, Βιέννη, Πράγα, Μπουσάν, Ζυρίχη, Μπρατισλάβα, Ζάγκρεμπ, Λευκωσία, Αθήνα, Σαράγιεβο και αλλού.

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Έκθεση «Embrace II. Thomas Tournavitis» στην The Virgin Mojito Gallery από 21 Ιανουαρίου
ΟΝΟΜΑΣΙΑ EKΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ:
The Virgin Mojito Gallery
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Ιανουάριος 21 2023
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Ιανουάριος 21 2023