Θερινή κινηματογραφική μαγεία σε εκλεκτά ξενοδοχεία. Γράφει ο Πάνος Λιάκος

EΛΛΑΔΑ

INFO

Τα ξενοδοχεία της χώρας μας προσφέρουν μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες τους. Πέρα των εξειδικευμένων υπηρεσιών που αφορούν στην αισθητική και την ευεξία του σώματος, αρκετοί ξενοδοχειακοί όμιλοι επιθυμούν να χαρίσουν στους επισκέπτες τους κάτι παραπάνω από αυτό: ξεχωριστές εμπειρίες, που απευθύνονται ταυτόχρονα στο σώμα, το πνεύμα και τις αισθήσεις των εκλεκτών φιλοξενουμένων τους. Μια ξεχωριστή τέχνη όπως ο κινηματογράφος μπορεί να προσφέρει  την ευκαιρία για μια πολυεπίπεδη εμπειρία, που να συνδυάζει την υψηλή αισθητική, την ανύψωση του πνεύματος και την κατανάλωση εκλεκτών εδεσμάτων και ποτών. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία οργανώνουν θερινές κινηματογραφικές προβολές στις πισίνες και τους κήπους τους, προτείνοντας μια καλαίσθητη επίθεση στις αισθήσεις του επισκέπτη.

Hotel Grande Bretagne-Αθήνα

Σε ένα από τα πλέον ιστορικά κτίρια της Αθήνας, οι λάτρεις της υψηλής αισθητικής μπορούν να απολαύσουν θερινές προβολές με φόντο τον εμβληματικό Λυκαβηττό. Πράγματι, κάθε εβδομάδα, στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου, δίπλα στην καλοφωτισμένη πισίνα της Μεγάλης Βρεταννίας, μπορεί κανείς με τη σειρά προβολών Pool Your Cinema να απολαύσει από Πέμπτη έως Κυριακή, για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, κλασικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Frankie and JohnnyBreakfast at Tiffanys,AlfieThe Best Offer και πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες επιλογές με υψηλής κλάσης ερμηνείες και πρωτότυπα σενάρια που παραπέμπουν στις καλύτερες στιγμές της τέχνης του κινηματογράφου. Ωστόσο, το ξενοδοχείο προσφέρει κάτι παραπάνω από μια καρτποσταλική προβολή της κάθε ταινίας. Κάθε φορά η επίσκεψη στον έβδομο όροφό του είναι και μια έκπληξη, αφού στις αναπαυτικές πολυθρόνες που στήνονται γύρω από την πισίνα εκτός από το ποτό του, o επισκέπτης μπορεί να απολαύσει και ένα λαχταριστό finger food μενού, Black Angus Cheeseburgers καθώς και να δοκιμάσει κάτι που δεν θα έχει την ευκαιρία να γευτεί σε καμία συμβατική θερινή προβολή: καραμελωμένο ποπ κορν με βανίλια Μαδαγασκάρης και ανθό αλατιού.

Ξενοδοχείο Βυζαντινό-Άρτα

Αυτό το θαυμαστό ξενοδοχείο της Ηπείρου εκτείνεται σε 35 στρέμματα στην καταπράσινη περιοχή της Φιλοθέης Άρτας, που απέχει ελάχιστα (περίπου 5 χιλιόμετρα) από τον κεντρικό αστικό ιστό. Το Βυζαντινό προσφέρει στους επισκέπτες του δροσερά κοκτέιλ πλησίον της μαγευτικής πισίνας του, ένα υψηλής αισθητικής και μεσογειακών γαστριμαργικών απολαύσεων εστιατόριο (με τα χρώματα του ξύλου και του μαρμάρου να κυριαρχούν στο εσωτερικό του), ενώ κάθε καλοκαίρι στήνει έναν υπαίθριο θερινό κινηματογράφο.Δίπλα σε έναν καταπράσινο κήπο, που περιβάλλεται από εξωτικά δέντρα, σε μια τοποθεσία όπου οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται κάτω από τον έναστρο ουρανό, εκεί στήνεται το κινηματογραφικό πανί του Ξενοδοχείου Βυζαντινό. Μια ζεστή βραδιά του καλοκαιριού, δεν μπορεί κανείς να ζητήσει τίποτα καλύτερο και πιο δροσιστικό από το να γευτεί ένα ποτό σε αυτές τις ονειρεμένα ιδανικές συνθήκες.

The Bold Type Hotel-Πάτρα

Ένα νεοκλασικό κτίριο στην Άνω Πόλη της Πάτρας μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων! Αναμειγνύοντας την παράδοση με τη μινιμαλιστική αισθητική, το The Bold Type Hotel προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία στους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, μιας και η διαμονή μπορεί να συνδυαστεί με κάποια επίσκεψη στο Κάστρο και το Ρωμαϊκό Ωδείο. Οι απολαύσεις που υπόσχεται το ξενοδοχείο δεν σταματούν εδώ. Στο πίσω μέρος του οικήματος, μια μυστική αυλή οδηγεί τους επισκέπτες σε ένα ραντεβού με την υψηλή γαστρονομία και την τέχνη. Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, το The Bold Type Hotel, σε αυτόν ακριβώς τον κήπο με τον σχεδόν αιωνόβιο φοίνικά του, διοργανώνει μια σειρά θερινών προβολών. Από τη Ρώμη μέχρι τη Νέα Υόρκη (Διακοπές στη Ρώμη), κι από τη Χιλή (1976) μέχρι την Αυστρία (Κορσές), το πρόγραμμα προβολών, με τη συνοδεία των πιο αναπάντεχων κοκτέιλ (υπογραφής Manon Kapfer-Drink Factory London-Connaught Bar London), δεν γίνεται παρά να σαγηνεύσει το φιλοξενούμενο.

Hyatt Regency Thessaloniki-Θεσσαλονίκη

Το Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το όνομά του είναι συνυφασμένο με τις ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του, το θρυλικό του εστιατόριο Αμβροσία και τις άψογες υπηρεσίες συνεδρίων του. Γνωρίζατε, όμως, τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η εμπειρία του επισκέπτη σε αυτό το κόσμημα της Θεσσαλονίκης; Κάθε καλοκαιρινή Τετάρτη, το Hyatt Regency Thessaloniki διοργανώνει Cinema Nights by the Pool. Πρόκειται στην πραγματικότητα για κάτι πολύ παραπάνω από μια ακόμη θερινή προβολή δίπλα σε μια πισίνα ξενοδοχείου. Εστιάζοντας στην προβολή σημαντικών χολιγουντιανών ταινιών που καθόρισαν την ιστορία του κινηματογράφου, όπως τα Wall Street και The Godfatherπροσφέρει στους επισκέπτες του μενού με πέντε διαφορετικές επιλογές. Επιλογές που θα ταξιδέψουν τον ουρανίσκο από το εξωτικό Κάιρο στην «αιώνια πόλη», τη Ρώμη, κι από τη Φρανκφούρτη στη Μέκκα του Κινηματογράφου, την Καλιφόρνια.

Ξενώνας Παπανικόλα-Αρκαδία

Για τους λάτρεις του διαφορετικού, θα προτείναμε οπωσδήποτε τις κινηματογραφικές βραδιές που διοργανώνει αυτό τον Αύγουστο στην Πιάνα Αρκαδίας ο ξενώνας Παπανικόλα στον φιλόξενο κήπο του με θέα… τον ουρανό. Σε συνεργασία με την REAL CINEMA SCREEN, τη μεγαλύτερη εταιρεία υπαίθριων προβολών, θα προβληθούν μεταξύ 18-20 Αυγούστου ταινίες για μικρούς και μεγάλους, από τις περιπέτειες του Μικρού Νικόλα μέχρι το ξεκαρδιστικό Ραντεβού με τους Μαλάουα, μια γαλλική κωμωδία με τον Κριστιάν Κλαβιέ, και φυσικά την απόλυτη ελληνική καλοκαιρινή ταινία, τα Φτηνά Τσιγάρα-παρουσία του σκηνοθέτη Ρένου Χαραλαμπίδη.

Το άρθρο παραμένει ανοικτό και περιμένει και τις δικές σας προτάσεις σχετικά με  περαιτέρω ξενοδοχεία που πραγματοποιούν κύκλους θερινών προβολών.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Θερινή κινηματογραφική μαγεία σε εκλεκτά ξενοδοχεία. Γράφει ο Πάνος Λιάκος
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ:
-
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Αύγουστος 18 2023
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Σεπτέμβριος 30 2023