ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΔΟΥΚΑΚΗΣ «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΔΡΑ». ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ

ΥΔΡΑ

INFO

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ) διοργανώνει και θα φιλοξενήσει τον προσεχή Αύγουστο μεγάλη έκθεση με έργα του εξαίρετου Έλληνα εικαστικού Φραγκίσκου Δουκάκη.

Όπως θα έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει  ο επισκέπτης-θεατής της έκθεσης, το εύρος του ζωγραφικού έργου του  Δουκάκη ξεδιπλώνεται θεαματικά και ανάγλυφα στη νέα του αυτή δουλειά, με τον τίτλο «Η δική μου Ύδρα» .

Ξεκινώντας  από την αποτύπωση των σχεδίων και των χρωμάτων του μέχρι και το οριστικό φινίρισμα, την τελική παρουσίαση των ζωγραφικών δημιουργιών του, ο  Φραγκίσκος Δουκάκης, αγαπημένος, εκτός των άλλων, μαθητής του Υδραίου ζωγράφου και ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση,  υπογράφει και πάλι την προσπάθεια μιας  συνεχούς  και μεθοδικής αναζήτησης της προσωπικής του έκφρασης μέσω του μαγικού του χρωστήρα που αυτή τη φορά αποτυπώνει «Ύδρες» ξεχωριστές ..

Την υπέροχη και ιστορική  Ύδρα που όμως αυτή τη φορά μεταφέρεται στον καμβά με μια άλλη, εντελώς προσωπική ματιά, τη ματιά του Φραγκίσκου Δουκάκη που διαθλάται και  επαναστοχεύει το τοπίο του νησιού και τις γύρω θάλασσες μέσα από έναν εσωτερικό του , θαρρείς, διάλογο με την ίδια τη φύση του πανέμορφου νησιωτικού τοπίου.

Η Ύδρα του Δουκάκη ιδωμένη μέσα από ένα άλλο τοπιογραφικό «κάδρο»: μαγικά ηλιοβασιλέματα, ασύγκριτες ανατολές, βράχοι, αφρισμένες θάλασσες, εκρήξεις γραμμών και χρωμάτων,  δίνουν και πάλι τη χαρά στον εξαίρετο δημιουργό να εκθέσει το εντυπωσιακό αυτό εικαστικό του σύνολο στο Ιστορικό Αρχείο –Μουσείο  της Ύδρας, τον  φιλόξενο χώρο που για χρόνια πολλά επίσης αποτέλεσε το «υπαίθριο ατελιέ» του Δασκάλου του, Π. Τέτση.

Και βέβαια ο  Φραγκίσκος Δουκάκης  αφιερώνει την έκθεσή του  στον αγαπημένο του Δάσκαλο,  τιμώντας  αποκλειστικά αυτή τη φορά την ίδια τη  γενέθλια γη του!

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός Τέχνης ΄Ιριδα Κρητικού.

Διάρκεια: από 28 Ιουλίου  έως και 31 Αυγούστου 2022

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Αυγούστου, ώρα 9.00

Ώρες επισκέψεων: 9.00-16.00 και 19.30-21.30 μ.μ.

 

Πηγή: Days of Art in Greece 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Φραγκίσκος Δουκάκης «Η δική μου Ύδρα». Έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ:
Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Ιούλιος 28 2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Αύγουστος 31 2022