Για πρώτη φορά στον κόσμο παρουσιάζεται μια ζωντανή ολογραμματική φάτνη στο Δήμο Αγιάς

AΓΙΑ

INFO

Πρόκειται για ένα καινοτόμο και μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους που εντάσσει φέτος ο Δήμος Αγιάς στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του.
Ο Επισκέπτης θα ζήσει από κοντά  τη μοναδική αυτή στιγμή του εορτασμού των Χριστουγέννων και μπροστά στα μάτια του θα ζωντανέψει μαγικά η σκηνή της Γέννησης του Χριστού!
Στον πολιτιστικό χώρο της Χρυσαλλίδας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγιάς δημιουργήθηκε με απόλυτα ανακυκλώσιμα φυσικά οικολογικά υλικά μια ολογραμματική προσομοίωση της ιστορικής φάτνης.
Πρόκειται για μια καλλιτεχνική σύνθεση εντυπωσιακών ολογραμμάτων αριστοτεχνικά σκηνοθετημένη από τον Πασχάλη Μάντη  σε φυσικό μέγεθος, μέσα σε μια πραγματική φάτνη όπου ο επισκέπτης θα ζήσει την αναπαράσταση της πιο όμορφης ιστορίας του κόσμου, πραγματοποιώντας ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία, μέσα από μια  μυσταγωγική ξεχωριστή εμπειρία προσβάσιμη σε όλους. Οι ολογραμματικές φιγούρες αναδύονται στον χώρο, προκαλώντας την λογική και δείχνοντας ότι το άϋλο και νοερό βρίσκεται παντού, στην πίστη, στην τέχνη, σε κάθε καλλιτεχνική δημιουργία.

Έναρξη λειτουργίας  της ολογραμματικής φάτνης την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στις 7:00μμ  έως και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023.

Λειτουργία 5:30μμ έως 8:30μμ καθημερινά.

Διατίθεται και τις πρωινές ώρες για επισκέψεις σχολείων μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στα 2494350130 και 2494350121.

Για το project αυτό η Δημοτική Αρχή  συνεργάζεται με τους συντελεστές του διεθνούς καλλιτεχνικού προγράμματος “eARTh” που συγχρηματοδοτείται από την “Creative Europe”, ώστε να δημιουργηθούν και να αξιοποιηθούν οι δημιουργίες στην διάρκεια των εργαστηρίων του προγράμματος στον δρόμο για την υλοποίηση της ολογραμματικής παράστασης για την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε περιβαλλοντικά προβλήματα και στα κοινωνικά ζητήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.
Το project φιλοδοξει στη δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου με έντονο το στοιχείο της μοναδικότητας και της θρησκευτικής κατάνυξης και την εξοικείωση με μια νέα μορφή αποτύπωσης της ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς.
Η ομάδα υλοποίησης του μοναδικού αυτού καλλιτεχνικού έργου αποτελείται από τους Πασχάλη Μάντη, Βασίλη Μπανταβή, Στέλιο Ζαφειρόπουλο, Ηλία Μάντη, Έλενα Ξυδιά.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Για πρώτη φορά στον κόσμο παρουσιάζεται μια ζωντανή ολογραμματική φάτνη στο Δήμο Αγιάς
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ:
Πολιτιστικός χώρος της Χρυσαλλίδας - Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγιάς
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Δεκέμβριος 19 2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Ιανουάριος 20 2023