Έκθεση έργων του Γερμανού Εικαστικού Bernd Schwarzer στην Casa Bianca

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

INFO

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19.00, στην Casa Bianca – Δημοτική Πινακοθήκη, η έκθεση έργων του Γερμανού Εικαστικού Bernd Schwarzerμε τίτλο “EUROPAWERK – ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΡΓΑ”.

Bernd Schwarzer είναι ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς καλλιτέχνες.
Γεννήθηκε στην Βαϊμάρη της Γερμανίας, το 1954. Το 1959, η οικογένεια του μετακόμισε στο Ντύσελντορφ, όπου ο πατέρας του εργάσθηκε ως γιατρός. Εκείνος ήταν που τον παρότρυνε σταθερά να ακολουθήσει την κλίση που είχε στη ζωγραφική και το σχέδιο, και η οποία έγινε φανερή από νεαρή ηλικία.
Σπούδασε ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Κολωνίας, τα έτη 1976-1984, με ενδιάμεση την παρακολούθηση, το 1978, διετούς προγράμματος, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ντύσελντορφ, με καθηγητή τον Joseph Beuys. Επίσης, παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Κολωνίας, με ειδίκευση στις Τέχνες και το Σχέδιο.

Από το 1984, εργάζεται ως εικαστικός, στο Ντύσελντορφ, την Κολωνία και  την Βαϊμάρη. Από το 2000 διδάσκει, ως επισκέπτης καθηγητής, στην Κρατική Ακαδημία Τεχνών της Λευκορωσίας, στο Μινσκ. Από το 2003, πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις, και συμμετείχε σε ομαδικές, στην Γερμανία και διεθνώς. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία στην Γερμανία, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αυστρία, την Πολωνία, την Νότια Κορέα, και αλλού.
Μέσα από το έργο του, ο Schwarzer οραματίζεται -ακόμη και πριν αυτά συμβούν -και υποστηρίζει, πολιτικά και κοινωνικά θέματα και γεγονότα, όπως την ενοποίηση της Ευρώπης, την επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, αλλά και τη στήριξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την παγκόσμια ειρήνη.
Η εκρηκτική τέχνη με τις ανάγλυφες επιφάνειες, τις προκλητικές αντιθέσεις, το παιχνίδι φωτός και σκιάς και μια μοναδική φωτεινότητα των χρωμάτων είναι τα χαρακτηριστικά της τέχνης του.

Ως άλλα σύμβολα, τα έργα του σχηματοποιούν την εκτίναξη  γεωλογικών και πολιτικών δυνάμεων, που απελευθερώνεται από το εσωτερικό τους, με κυρίαρχα, τα χρώματα της Γερμανικής σημαίας και τα χρώματα της Ευρώπης.

Casa Bianca, Βασ. Όλγας 182 και Θεμ. Σοφούλη
Διάρκεια έκθεσης : 8 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου 2022
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας : Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 – 18.00, Σάββατο 11:00 – 18:00
Τηλ. 2313 318538, 2310 427555 | e-mail pinakothiki@thessaloniki.gr

 

Πηγή: Days of Art in Greece 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ BERND SCHWARZER ΣΤΗΝ CASA BIANCA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ONOMAΣΙΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Casa Bianca
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:
Σεπτέμβριος 8 2022
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ:
Οκτώβριος 8 2022