INFO

«Εδώ, θα φτιάξω το σπίτι μου», είπε ο κύριος Didot.
«Τί αξία θα έχει όμως, αν δεν το μοιραστείς με εκλεκτούς φίλους»,
του ψιθύρισε ένας ξένιος θεός.

Και καταπιάστηκε με τα υλικά του… αθηναϊκός πολιτισμός, ελληνική φιλοξενία, διακριτική πολυτέλεια και αειφόρος ανάπτυξη· με αυτές τις αξίες οικοδόμησε το όραμά του.

Ο κύριος Didot καλωσορίζει τους φίλους του σε ένα υπέροχο νεοκλασικό Αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αιώνα, στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι. Έχουν περάσει ήδη 50 χρόνια, από τότε που ο Τζων Λένον και η Γιόκο Όνο φιλοξενήθηκαν στο σπίτι αυτό, σε μία ινκόγκνιτο επίσκεψή τους στην πόλη.

Πέντε λεπτά από το Μετρό Πανεπιστήμιο, περιτριγυρισμένο από θέατρα, μουσεία, εκδοτικούς οίκους και ιστορικά βιβλιοπωλεία, αλλά και αναρίθμητα καφέ, μπαρ, εστιατόρια και boutique των μεγαλύτερων οίκων μόδας, το σπίτι του κύριου Didot αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για να νιώσει ο φιλοξενούμενός του τον παλμό αυτής της υπέροχης, ζωντανής πόλης, αλλά και να βιώσει το άγγιγμα του ιστορικού της μεγαλείου.

Ο κύριος Didot μας καλεί να αγαπήσουμε την Αθήνα, όσο την αγάπησε κι εκείνος!

Αναβίωση κτιρίου

O κύριος Didot ξαναδίνει ζωή σε αυτό το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα. Με ιδιαίτερο σεβασμό στη διατήρηση του χαρακτήρα του αλλά και εμπλουτίζοντας τη διακόσμηση με σύγχρονες επιρροές, περιμένει τους επισκέπτες του να αφουγκραστούν τη ψυχή και την ιστορία του.

Το διατηρητέο κτίριο του Monsieur Didot, κατασκευασμένο στις αρχές του 20ου αιώνα, ανήκει αρχιτεκτονικά στον όψιμο νεοκλασικισμό. Την ιδέα της αναγέννησής του διέπει ο ιδιαίτερος σεβασμός ως προς την διατήρηση του χαρακτήρα του αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση των νεοκλασικών του στοιχείων.

Στόχος του σχεδιασμού ήταν πάντα η καλλιέργεια του συναισθήματος του διακριτικού «ενθουσιασμού» βαδίζοντας μέσα στο νεοκλασικό κτίριο. Βιβλιοθήκες, αφίσες και πίνακες από διάσημους και άγνωστους καλλιτέχνες, ιδιαίτερης κατασκευής πολύφωτα, χειροποίητα κεραμικά φωτιστικά, διακοσμητικά και έπιπλα εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένα για το Μonsieur Didot, εμπλουτίζουν με αντιθέσεις, ποικιλία υφών και χρωμάτων την παλέτα του κάθε χώρου.

Εναλλασόμμενοι ψηλοτάβανοι χώροι με εκλεπτυσμένο και διακριτικό διάκοσμο διατηρούνται,  νέοι είσοδοι και νέοι εισαγωγικοί χώροι δημιουργούνται, προσανατολίζοντας εκ νέου τις σάλες και δημιουργώντας κρυφά περάσματα με μυστικιστική διάθεση, επιτυγχάνοντας την κλιμάκωση της διαδρομής του επισκέπτη μέσα απο μια αλληλουχία εντυπωσιακών χώρων.

Η επισκευή του παλαιού κτιρίου έγινε με γνώμονα τη χρήση παραδοσιακών τεχνικών και φυσικών υλικών, όπως το κουρασάνι στους τοίχους, το φυσικό ξύλο στα έπιπλα και στα δάπεδα, το μάρμαρο, ο πηλός και ο γύψος στις διακοσμητικές λεπτομέρειες. Σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του παλαιού ζωγραφικού διακόσμου των τοίχων, το κτίριο είναι έτοιμο να μας αποκαλύψει τη «ψυχή» του, προσφέροντάς μας μια αυθεντικά ‘boutique’ εμπειρία κατοίκησης.

Διαμονή

Εκλεπτυσμένες σύγχρονες πινελιές αναδεικνύουν και συμπληρώνουν με σεβασμό τον νεοκλασσικισμό του κτιρίου, αποτυπώνοντας την πολυδιάστατη ψυχή της Αθήνας, στο εσωτερικό του σπιτιού.Διακριτική πολυτέλεια, σπιτική ατμόσφαιρα, φυσικά υλικά και καταπράσινα φυτά συνθέτουν την αισθητική των χώρων, προσφέροντας μία πολιτιστική εμπειρία κατοίκησης.

Η γειτονιά 

Το σπίτι του κύριου Didot έχει την τύχη να βρίσκεται στο όριο των δύο πιο διαφορετικών μεταξύ τους και συνάμα πιο χαρακτηριστικών συνοικιών της σύγχρονης Αθήνας. Της πιο αριστοκρατικής, αυτής του Κολωνακίου, και της πιο εναλλακτικής, αυτής των Εξαρχείων. Μέσα στο DNA του Monsieur Didot έχουν αρμονικά αποτυπωθεί στοιχεία από την κουλτούρα, την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής των δύο συνοικιών, δημιουργώντας μία άκρως ενδιαφέρουσα σύνθεση.

Πράσινος προσανατολισμός

Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερα μέρη του πληθυσμού της γης επηρεάζονται από τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Μέριμνα και φιλοδοξία του κύριου Didot είναι να διατηρήσει τις αρχές του όσον αφορά τον πράσινο προσανατολισμό σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του και να ενθαρρύνει τους φιλοξενούμενούς του να συμμετέχουν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις, και χωρίς συμβιβασμούς ως προς στην άνεση, τις προσδοκίες και την ευχαρίστηση των φιλοξενουμένων του, εφαρμόζει μία σειρά από φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, που πιστεύει ότι θα συμβάλουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

Ώρες λειτουργίας ρεσεψιόν:

7.30 π.μ. – 7 μ.μ.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Δ/νση: Σίνα 48, Αθήνα
Κρατήσεις: (+30) 210.36.37.625, (+30) 210.36.38.104, (+30) 694.894.9185
Email: yourstay@monsieurdidot.com
Website: https://monsieurdidot.com/

 

 

 

Xιλιομετρικές Αποστάσεις: 

Αεροδρόμιο -> 32,7 km

Λιμάνι -> 11,7 km

Κέντρο -> 500 m

Πολυκλινική Αθηνών -> 1,7 km

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *